متخصصین هر رشته ای برای انجام کار خود به ابزار مخصوصی نیاز دارند که گاهی کار کردن بدون این ابزار دشوار یا غیر ممکن خواهد بود. طراحی وب سایت نیز از جمله این مشاغل می باشد که به ابزار خاص خود نیاز دارد. برای طراحی وب سایت به سخت افزار و نرم افزار زیادی نیاز است، اما اگر یک طراح سایت بهترین سخت افزار و نرم افزار را داشته باشد ولی افزونه فایر باگ دردسترس نباشد حتما کار با مشکلاتی مواجه خواهد شد و به کندی پیش خواهد رفت.
فایر باگ چیست
فایر باگ ( Firebug ) یک افزونه برای مرورگر فایرفاکس می باشد که قابلیتهای فراوانی را در اختیار طراحان و توسعه دهندگان وب قرار می دهد. بسیاری از افزونه های دیگر که برای طراحی و توسعه صفحات وب بکار می روند نیز به این افزونه وابسته هستند و اگر فایر باگ را نصب نکنید امکان استفاده از سایر افزونه ها وجود ندارد.
فایر باگ چه کاربردی دارد
فایر باگ به طراحان وب کمک می کند تا بتوانند بصورت زنده کدهای HTML, CSS & JAVASCRIPT را ویرایش کنید، کدهای مورد نظر خود را به صفحات وب اضافه کنید و در صورت نیاز کدها را رفع عیب کنید.
علاوه بر اعمال تغییرات در کدهای موجود امکانات دیگری نیز برخوردار می باشد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم:
- نمایش تعداد فایلهای صفحات وب
- نمایش حجم صفحات وب
- نمایش زمان لود شدن صفحات وب
- نمایش هدرهایی که سرور و مرورگر برای یکدیگر ارسال می کنند
- دسترسی به کوکی ها
- کار با AJAX را ساده می کند
- بکار بردن CSS SPRITE و ترکیب تصاویر قالب با یکدیگر را ساده می کند
- در بهینه سازی وب سایت و تست سئو سایت نقش مهمی بازی می کند
فایر باگ از چه قسمتهایی تشکیل می شود
پس از اینکه فایر باگ را نصب کردید با فشردن کلید F12 در انتهای مرورگر یک پنجره باز می شود که چند تب در آن نمایان است و طرز کار این تب ها را حتما یاد بگرید زیرا همه قدرت فایر باگ در این تب ها نهفته است.
در ادامه توضیحاتی درمورد تبهای موجود در پنجره فایر باگ به همراه وظیفه هرکدام از آنها ارائه شده است:
- تب Console که برای کار با AJAX و نمایش ارورهای جاوا اسکریپت بکار می رود
- تب Html که برای تغییر زنده کدهای html بکار می رود
- تب Css که محتوایات فایلهای css را نمایش می دهد
- تب Script که محتویات فایلهای جاوا اسکریپت را نمایش می دهد
- تب DOM برای مرور DOM استفاده می شود.
- تب Net اطلاعات فایلها و هدرهای رد و بدل شده بین سرور و مرورگر را نمایش می دهد
ممکن است یک صفحه وب چندین فایل CSS یا JAVASCRIPT داشته باشد ولی فقط یکی از این فایلها در تبهای مربوطه نمایش داده می شود. برای اینکه بتوانید محتویات سایر فایلها را مشاهده کنید و در صورت نیاز آنها را تغییر دهید، باید روی اسم فایل درحال نمایش کلیک کنید و از منویی که باز می شود فایل مورد نظر خود را انتخاب کنید تا محتویات فایل مورد نظر نمایش داده شود.